Damijana Voglar
Gledališka ulica 4, Celje Slovenija
T: 041-635-829
@ Pošlji elektronsko sporočilo
Dejavnost

SVOJE ŽIVLJENJE LAHKO ŽIVITE USTVARJALNO !

Kako? Najprej morate priznati, da je življenje polno ustvarjalnosti.
Povsod okrog vas so priložnosti s katerimi si naredite lepo življenje. Včasih so te priložnosti zakrite kot razočaranja, omejitve ali izgube razmerij.
Če potrebujete osebo, ki vam bo pomagala najti in graditi z možnostmi ste na pravem mestu.

 

Skupinska psihoterapija

Poteka v skupini najmanj petih članov, ki se srečujejo enkrat tedensko od dve do
tri šolske ure. Skupinska psihoterapija omogoča doživetje podpore, vzpostavljanje
odprtih, zaupnih odnosov, ob tem razreševanje notranjih in zunanjih konfliktov na vseh ravneh. Vsak član osebnostno raste v odnosu z drugimi člani skupine in pozitivne izkušnje prenesemo v svoja aktualna socialna in delovna okolja.

 

Partnerska terapija

Poteka med terapevtom in parom, je proces, usmerjen na njune težave, na njun odnos, komunikacijo, odtujenost ter predelavo negativnih občutij, zamer, jeze.
Varno okolje daje možnost za odpiranje tabu tem med partnerjema.

 

Individualna psihoterapija

Je srečanje med terapevtko in klientom, je proces, kjer se velika skrb namenja ustvarjanju varnega vzdušja, atmosfere zaupanja, da se odprejo osebne teme klienta in preko stika, odnosa in dialoga, ki ga vzpostavi s terapevtom, predeluje svoje stiske, bolje spozna sebe, se zave možnosti, ki jih lahko izbere in za slednje ustvari pogoje.

 

Družinska psihoterapija

Poteka med terapevtom, terapevtskim parom in družino, ki se je znašla v stiski, ki se morda kaže tudi skozi vedenje otrok, nagnjenost k zbolevanju posameznih družinskih
članov. Osnova je trditev, da ljudje zbolevamo v odnosih, seveda pa so dobri odnosi, odprta komunikacija, varna atmosfera, vir psihofizičnega zdravja.

 

Psihodiagnostika

Je obravnava, pri kateri psiholog s pomočjo psihodiagnostičnih sredstev ugotavlja stanje na področju duševnosti.(intelektivne funkcije, osebnostne lastnosti). Ta postopek se najčešče uporablja kot pomoč v diagnostični fazi, pri formiranju, postavljanju terapevtskih ciljev in za potrebe spremljanja napredovanja in končnegaučinka terapevtskega procesa. Seveda se psihodiagnostični pregled lahko izvede tudi na lastno željo klienta.

 

 • Delavnice za preprečevanje izgorelosti na delovnem mestu
 • Delavnice za starše
 • Delavnice za osebnostno rast
 • Delavnice za obvladovanje motenj hranjenja
 • Žalovanje
 • Partnerski, družinski in delovni odnosi, 
 • Starševstvo
 • Psihosomatske težave
 • Nasilje
 • Krizna intervencija
Področja delovanja
 • Hipnoza in Hipnoterapija
 • Psihoterapija
 • Hipnoza in Hipnoterapija
 • Psihoterapija
Izobrazba

DAMIJANA VOGLAR univ.dipl.psihologinja, psihoterapevtka integrativne psihoterapije, učna terapevtka, specialistka supervizorka

 

Poklicna in študijska pot se je začela z vpisom na takratno Šubičevo gimnazijo, v klasični oddelek. V dilemi med študijem na Medicinski fakulteti in študijem psihologij, je prevladala slednja in je iz psihologije tudi diplomirala na ljubljanski FF. Na to pot jo je vodila želja po spoznati, zvedeti čim več o naravi človeka, njegovem delovanju in ravnanju. Zanimanje za povezanost med čutenjem in boleznijo, kako se notranje osvoboditi in delovati v skladu z notranjim občutkom.
Ravno zaradi iskanja odgovorov na ta vprašanja, je v nadaljevanju nadgradila svoje znanje in izkustvo najprej z usposabljanjem na področju geštalt terapije (Mladen in Nada Kostić) nato pa z diplomo iz integrativne psihoterapije na inštitutu Fritz Perls v Nemčiji. Dokončala je še druga izobraževanja na omenjenem inštitutu in postala učna terapevtka , supervizorka in profesionalna svetovalka (couch).
Po diplomi na UL je delala kot šolska psihologinja , utirala pot svetovalnemu delu na OŠ, v nadaljevanju pridobivala izkušnje na kulturno vzgojnem oddelku v Cankarjevem domu v Ljubljani in se nato od leta 1984 posvetila zaposlitveni in poklicni rehabilitaciji preko psihološkega kot tudi psihoterapevtskega dela. Do leta 2007 se je aktivno posvečala tudi izobraževalni dejavnosti in pridobila naziv Višji predavatelj za veščine komuniciranja in Psihologijo dela in tudi aktivno predavala na Višji zasebni šoli Doba v Mariboru in Višji zasebni šoli B2, prav tako v Mariboru.
Njena osnovna ljubezen pa je in ostaja psihoterapija, kjer v zadnjih letih dela zelo intenzivno.

 

Urnik dela

Po dogovoru.

Iskanje po terapevtih
Vpišite vrsto terapije, lokacijo, ime terapevta ipd. v spodnje polje in pritisnite tipko ENTER.
Napredno iskanje ...
© 2024 www.registerterapevtov.si