Tečaj biosinergije

BIOSINERGIJA je holističen sistem za doseganje psihofizičnega ravnovesja. Združuje kineziologijo, bioenergijo, psihologijo, akupresuro, osteopatijo in uporabo cvetnih esenc.

Organizator:
Društvo ključ življenja
Medvedova 25
Kamnik
Lokacija:
Jakčeva 2, Ljubljana
Termin:
05.10.2024 - 31.01.2025

TEČAJ BIOSINERGIJE od 5. 10. 2024 do 31.01.2025

Na 60 urnem tečaju se boste dotaknili bioenergije, psihologije, kineziologije, osteopatije in uporabe cvetnih esenc. Diagnostika in terapija sta razdeljeni na dva osnovna dela, makro in mikro. Makro diagnostika ugotavlja energijske blokade in njihove vzroke za neskladnost pacienta s svojimi osnovnim življenjskim namenom, mikro diagnostika pa ugotavlja blokade in njihove vzroke, ki povzročajo določen simptom.

 

Tečaj bo vodila Barbara Novak. Potekal bo v Ljubljani. Za informacije in urnik pišite na barbara.novak444@gmail.com. Telefon 040 210 512, Barbara

 

BIOSINERGIJA je holističen sistem za doseganje psihofizičnega ravnovesja. Združuje kineziologijo, bioenergijo, psihologijo, akupresuro, osteopatijo in uporabo cvetnih esenc.

 

Preko napetosti mišic ustvarimo pogovorno polje med zdravljencem in terapevtom, ki sta v času terapije v biosinergijski celoti. Vibracija terapevta resonira z vibracijo zdravljenca. Zaradi psihičnih napetosti prihaja do prekomernih napetosti tudi v mišicah in na podlagi tega poznamo tri stanja: premajhno napetost mišic, prekomerno napetost mišic in homeostazo ali ravnovesje. Premalo ali preveč energije nam preprečuje, da bi bili v stiku s samim seboj, zato vedno iščemo ravnovesje.

 

Pri terapiji najprej preverimo MAKRO profil - osnovno os (vertikalno), na kateri se izraža naš namen, naše naloge. V tem delu ugotavljamo blokade, zastoje in vzroke za njih na tej osi. Horizontalna os nam daje smer gibanja naših potencialov. Moč in hitrost gibanja sta odvisni od izkazanih (ozaveščenih) potencialov.

Drugi del je MIKRO profil, pri katerem obdelujemo različne simptome (bolečine, stanja, strahove, bolezni, odnose). Najprej poiščemo "oboleli meridian" in nato še njegov podporni meridian. Preko napetosti mišic prstov ugotovimo ali gre za prekomerno ali premajhno napetost. Določimo čas nastanka motnje in naravo motnje ter raziščemo ozadje simptoma. Oseba ozavesti ozadje simptoma in hkrati dobi napotke, kaj naj spremeni v dejanjih, da se simptom ne bo ponavljal.

 

Treji del je iskanje načina uravnovešanja. Največkrat izbiramo med cvetnimi esencami (Iamki, Bach, Desert flower), afirmacijami, masažo akupunkturnih točk, polaganje rok-izravnava elektromagnetnega polja ali cranio-sakralno terapijo (osteopata dr. Johna Upledgerja). Koliko časa in v kakšni količini doziramo terapijo, nam pove telo. Pove nam tudi, kdaj je v ravnovesju in kdaj lahko zaključimo s terapijo.

Iskanje po terapevtih
Vpišite vrsto terapije, lokacijo, ime terapevta ipd. v spodnje polje in pritisnite tipko ENTER.
Napredno iskanje ...
© 2024 www.registerterapevtov.si