Refleksoterapija

Za harmonično ravnovesje telesa in duha


Refleksoterapija je čudovit balzam za dušo in telo. Učinkovito deluje kot samostojna terapevtska metoda in tudi v prepletu z drugimi medicinskimi in terapevtskimi metodami zdravljenja. Refleksoterapija je kot kulturna tradicija prisotna v različnih kulturah širom sveta, njena moč je bila že pred tisočletji učinkovita pri preventivnem delovanju, kot zdravilo in lepotni pripomoček. Tudi v vašem dotiku je moč, ki lahko z ustreznim izobraževanjem ugodno vpliva na dobro počutje in pomlajen videz.


Obrazna refleksoterapija je terapevtska masaža, ki s pritiskanjem na posamezne cone obraza – imenovane refleksne cone – sprosti in harmonizira celotno telo in tako ugodno vpliva na človekovo zdravje in počutje. Posamezne refleksne cone in točke na obrazu so preko živčnega sistema in meridianov (energijskih poti) povezane z določenimi deli telesa in odražajo njihovo stanje. Z refleksoterapijo vplivamo na aktiviranje samozdravilnih mehanizmov telesa in s tem na usklajeno delovanje vseh telesnih funkcij.

 

Zanimiva terapija je tudi Japonski cosmo lifting, ki je najnaprednejša 100% naravna metoda pomlajevanja, z učinkom, ki je primerljiv z botoksom. Z izvajanjem metode spodbudimo tudi refleksne cone in akupunkturne točke na obrazu, kar uravnoveša delovanje celotnega telesa, vpliva na hormonski sistem, čustva in mišice. S pravimi prijemi pa se lahko naučimo izvajati tretma kar sami na sebi in si z metodo Japonski lifting tako podarimo zdravje in lepoto.

 

V svet reflekoterapije vas z različnimi terapijami in zanimivimi izobraževanji lahko popelje certificirana refleksoterapevtka in edina licencirana učiteljica Obrazne refleksoterapije Sorensensistem v regiji, refleksoterapevtka Nataša Kos Križmančič, ki je licenco pridobila pri avtorici metod Sorensensistem Lone Sorensen.

Več informacij o blagodejni refleksoterapiji pa je na voljo na spletni strani www.obraznarefleksoterapija.si.

 

Avtor : Petra  Črnivec

 

Kliknite tukaj za seznam refleksoterapevtov, ki so vpisani v Register terapevtov.

Iskanje po terapevtih
Vpišite vrsto terapije, lokacijo, ime terapevta ipd. v spodnje polje in pritisnite tipko ENTER.
Napredno iskanje ...
© 2024 www.registerterapevtov.si